_Monika_, efekt świetny. kross12, u Ciebie wyszło lepiej czy podobnie? Zaskoczyliście mnie przystępnością ceny tego Nielsena...
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez GRUBEERGlinka + cleaner + wosk i gotowe :szeroki_usmiech przeczytaj na poprzedniej stronie wystarczy taki zabieg jak opisałem koledze kross12, o 17:38 :twisted:
Co do wosku, jaki dokładnie specyfik zastosować? Przy czym myję auto na myjni samoobsługowej tak więc nie chcę pod nią spędzić całego dnia i umęczyć się na maxa...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikGlinka to raczej na silne zabrudzenia a to przecież nowy lakier?(i nie mówię tu o brudzie widocznym na pierwszy rzut oka). Polecam glinkę Bilt Hamber soft (lubrykantem może być woda) - po dokładnym umyciu auta i zastosowaniu glinki zobaczysz ile zanieczyszczeń jeszcze na nim było.
Zamieszczone przez pandzikCleaner to specyfik do felg?
Komentarz
-
-
Zestaw bardzo popularny:
Glinka: Bilt Hamber Soft - 59,9zł
Cleaner: Dodo Juice Lime Prime Lite - 69,5zł
Wosk: Collinite 476 - 63zł
Choć ja do białego koloru bardziej poleciłbym wosk Finish Kare 1000P Hi-Temp, a jeśli ma być wyjątkowo szybki i prosty w aplikacji to Optimum Car Wax.
Na owady Duragloss Bug, Oil and Tar Remover #471 (nie usuwa wosku).Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej Z.Nie no ladnie pieknie ale jest jedno male ale,otoz nim wyglinkujesz cale auto to na panelu ktory glinkowales jako pierwszy pozostalosci wody/lubrykantu/wody z szamponem zdaza Ci zaschnac,poza tym nawet jak glinkowalem na samej wodzie i tak pozostawaly jakies tam slady po wodzie dlatego wole to zmyc zeby pozniej spokojnie moc nakladac dalsze warstwy badz przejsc do dalszego etapu np.korekty lakieru a uwierz ze przy polerowaniu jak widzisz taki dziwny cien z zaschnietej wody to czasem ciezko odroznic czy to defekt lakieru w postaci odchodzacego klaru czy wlasnie zaschnieta woda,a mycie po glince to juz tylko czysta formalnosc przetarcia mokra myjka z minimalna iloscia szmponu gora 10 minut pracy :wink: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Po glince można także auto przelecieć QD i nie ma potrzeby mycia.Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
kross12, zestawik calkiem całkiem. Ja tylko zminiłbym wosk, bo szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem ColloniteJeśli cos tanszego to ja bym brał #16 Megsa, ale to już jak wolisz.
Zamieszczone przez kross12Możesz mi wytłumaczyć różnicę między quick detailerem a cleanerem?
Quick detailer to kosmetyk stosowany pomiedzy myciami na np. lekko zakurzony samochód. Za jego pomocą bardzo łatwo i szybko przywrócisz autu blas jak po myciu i uzupełnisz, poprawisz kropolekowanie i działanie wosku.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez BigJa tylko zminiłbym wosk, bo szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem Collonite Jeśli cos tanszego to ja bym brał #16 Megsa,
Zamieszczone przez BigQuick detailer to kosmetyk stosowany pomiedzy myciami na np. lekko zakurzony samochód. Za jego pomocą bardzo łatwo i szybko przywrócisz autu blas jak po myciu i uzupełnisz, poprawisz kropolekowanie i działanie wosku.
[ Dodano: Nie 15 Maj, 11 19:32 ]
comando, ale my mamy inne plastiki, w OIIFL po PB Natural Look przez pierwsze dni jest większy połysk, bardziej satynowy. Poza tym plastiki mają bardziej intensywny kolor
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12dlaczego Twoim zdaniem Colli jest słaby?
Zamieszczone przez kross12Myślisz że to nie wpłynie negatywnie na kondycje lakieru?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez Bigw mojej opinii jest niezbyt trawały ( u mnie wytrzymał zalednie 2,5 miesiąca) oraz nie jest w stanie zapewanić takiej głębi koloru i połysku lakieru lakiego bym oczekiwał.nie ukrywam że zależy mi na głębi koloru. Do ciemnych kolorów - czarny i granatowy - lepszy będzie 16 Megsa?
Co do QD to zastanawiam się czy po prostu nie porysuje lakieru, przecierając go brudną (bo po kilku przetarciach taka będzie) MF.
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12trwałość jest na drugim planie nie ukrywam że zależy mi na głębi koloru
Zamieszczone przez comandoBig, Czy produkty do wnętrza Swisswax są warte swojej ceny ?Ale tu bardziej musiałbyś zapytac Maru123. On używa większej ilosci produktów Swisswax.
Zamieszczone przez comandoI czy starczają na dłużej niż np. mleczko Sonaxa ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=jIC7Q51spVE nakładanie twardego wosku jest takie proste i łatwe czy to tylko reklama :roll:
Komentarz
-
-
shok, dla mnie jest tu parę sprzeczności. Mianowicie
1. Car detailing i szybkość. Te pojęcia się wzajemnie wykluczjąW car-detailingu nie ma miejsca na szybkość !!!
2. Car detailing i Eco Myjnia (Ford Transit z taką reklamą stoi za tym Mini i zapewne należy do tego pana który zajmuje się woskowaniem).
3. Co prawda można nakładać wosk za pomocą maszyny, ale żaden szanujący się car-deatiler tego nie będzie robił w ten sposób !! A już na pewno gdy stosuje się drogie i naturalne woski które nakłada się ... rękomaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
No proszę Was....
Znany na całym świecie SRP jest niewiarygodnie łatwą w użyciu kombinacją cleanera (środka dokładnie czyszczącego lakier), środka maskującego niedoskonałości (zmatowienia, zarysowania) i sealanta (syntetycznego wosku). Autoglym SRP to tzw. środek All In One (AIO), co oznacza, że skutecznie łączy w sobie wszystkie powyższe cechy.
Komentarz
-
Komentarz